Studio huren (voor bands, dj’s en producers)

Zit je in een band of wil je een dj worden en zijn je ouders en/of buren het zat als je het aan oefenen bent? Wij bieden de oplossing! Voor slechts €15,- kun jij (en eventueel je band) gebruik maken van een goed geïsoleerde studio én professionele apparatuur. Je krijgt je eigen sleutel en in overleg bepaal je wanneer je de ruimte wil huren. 

Jongerencentrum De Poort heeft twee gloednieuwe studio’s. Beide studio’s hebben een dubbele isolatie, waardoor je anderen ook niet stoort of zelf last hebt van geluiden van buitenaf. Tussen de studio’s in is er toiletvoorziening en zelfs een douche aanwezig. De studio’s hebben verschillende functies:

Studio 1

Studio 1 is specifiek ingericht op DJ’s die hun mix skills willen oefenen en op producers die eigen tracks in elkaar willen zetten.

Producers

Voor producers is er zelfs de mogelijkheid om met een hoge kwaliteit studio microfoon zang op te nemen. Maar denk ook aan podcasts of commentaar bij video’s. Behalve het opnemen van geluid is het ook mogelijk om met behulp van professionele hard- en software tracks in elkaar te zetten. Er wordt o.a. gewerkt met FL Studio. Indien je hulp nodig hebt bij het opnemen van vocalen, dj’en en het bewerken van opnames, kun je dit via onderstaand formulier aangeven bij opmerkingen. Er zijn bij De Poort techniekvrijwilligers/dj’s/producers die je graag een handje willen helpen.

DJ’s

Voor DJ’s staat er professionele DJ Set, bestaande uit twee keer Pioneer CJD 2000NXS en een Pioneer DJM 900 SRT Mixer. Deze set is dé standaard en is in bijna alle clubs, kroegen en festivals te vinden. Een koptelefoon en plug dient wel zelf meegenomen te worden. Dankzij de twee Logitech 1080p HD camera’s en internet aansluiting bestaat er ook de mogelijkheid om je set te livestreamen of op te nemen.

Studio 2

Studio 2 is er voor muzikanten en bands: beginnend of (ver) gevorderd.

De oefenruimte bevat standaard een drumstel, een basgitaarversterker, twee gitaarversterkers (incl. standaards), een elektrische en akoestische gitaar, twee microfoons (incl. standaards) en twee keyboards. Ook bevat de ruimte een mengpaneel en speakers waar je bijvoorbeeld de zang mee kunt uit versterken, maar ook iets anders kunt uit versterken, zoals bijvoorbeeld muziek van je telefoon.

Studio huren?

Interesse om één van de ruimte’s te huren? Vul dan onderstaand contactformulier in en dan nemen wij z.s.m. contact met je op. De kosten voor de huur van een ruimte voor één dagdeel bedraagt €15,-. Bij structureel gebruik van de ruimte krijg je je eigen sleutel. Om de sleutel in beheer te krijgen dien je wel een contract te ondertekenen en een borg van €50,- te betalen. Het gaat om een oefenruimte in een jongerencentrum en het is dus ook enkel bedoelt voor jonge muzikanten t/m 24 jaar. Voor meer informatie of een vrijblijvende rondleiding kun je contact opnemen met Lindley (lindley@jc-de-poort.nl).

Contactformulier huren studio

 

Verification