Nonsjalant

Op zaterdag 28 maart vindt de eerste editie plaats van Nonsjalant! Nonsjalant is een dance event voor jongeren vanaf 16 jaar. Het feest is bedacht door Sebastiaan (17), Nicky (19) en Demi (19). Het is een avondje uit, waar je met je vrienden een leuke tijd kunt beleven. Het verschil met het reguliere nachtleven van Den Bosch is dat Nonsjalant vanaf 16 jaar is én er een flinke line-up staat. De headliner van de editie van 28 maart wordt bekend gemaakt via de instagram account (nonsjalant_events) op vrijdag 24 januari.

Niks voor 16+

“Sinds de Opium weg is en de Seack vanaf 18 jaar is, is er in Den Bosch nagenoeg niks te doen voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar.” Aldus Sebastiaan, één van de initiatiefnemers van Nonsjalant. “Als ik ergens in de Den Bosch in een club of kroeg sta te draaien krijg ik vaak het verzoek van 16- en 17-jarigen of ik ze mee naar binnen wil loodsen, omdat ze te jong zijn. Met ‘Nonsjalant’ willen we op deze behoefte inspelen en dus ook deze groep een leuk avondje uit gunnen.”

Nix voor 16+

De reden dat je in het reguliere uitgaansleven pas vanaf 18 jaar naar binnen mag, is omdat de leeftijdsgrens voor alcohol moeilijk te handhaven is in de praktijk. Bij Nonsjalant wordt er wél alcohol geschonken, echter alleen aan bezoekers die 18 jaar of ouder zijn en dit kunnen aantonen. Bij het vertonen van een geldig ID kunnen zij in dat geval een armbandje krijgen waarmee ze speciale alcoholmunten kunnen kopen. Er zal extra toezicht aanwezig zijn in de zalen en bij de bar, dat er niet alcohol wordt gekocht voor iemand die niet oud genoeg is. Alcohol mag niet mee naar buiten genomen worden.