Lifestyle Challenge

Al vanaf 2014 organiseert De Poort in samenwerking met s-Port de Lifestyle Challenge. De Lifestyle Challenge is een project waarin jongeren gezamenlijk trainen onder begeleiding van een s-portwerker en een jongerenwerker om uiteindelijk aan een obstacle run mee te gaan doen. 

Wekelijks bestaat er al een gratis bootcamp training voor jongeren. De Lifestyle Challenge gaat nog een stapje verder. Gedurende drie maanden gaat een groep jongeren in de leeftijd van 12 t/m 24 jaar vol aan de bak om mee te kunnen doen aan een obstace run. Vaak is dit de Breakout Run die eind mei/begin juni wordt georganiseerd of in het najaar de Zombie Run of de Strong Viking Run. De s-portwerker Sjoerd Peeters verzorgt telkens een leuke training. De trainingen zijn heel divers en vinden plaats op verschillende locaties. Denk vooral aan bootcamp achtige trainingen, maar ook aan activiteiten als klimmen, boksen, fitnessen en zwemmen.

Naast de training bespreekt men ook een zogenaamde challenge. Elke week is er een andere thema waarbinnen de deelnemer een challenge voor zichzelf moet bedenken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het thema “slapen”. Een bijpassende challenge kan dan bijvoorbeeld zijn om de telefoon niet mee naar bed te nemen, om 23.00u naar bed te gaan of om 22.00u naar bed te gaan. Dit bepaalt de deelnemer zelf. De week erop wordt dit nabesproken en komt er weer een nieuwe thema.

Er hangen een aantal voorwaarden aan het project vast. Zo dienen jongeren een contract te tekenen waar afspraken staan over aanwezigheid, kleding en bijvoorbeeld afmelden. De kosten voor de Lifestyle Challenge bedragen €25,-. Hiervoor krijgt de deelnemer tien tot vijftien trainingen en een deelnamebewijs voor een obstacle run, die vaak een waarde hebben van tegen de €50,-. Ook wordt het vervoer naar de Breakout Run en de trainingen geregeld en bekostigd voor dit geld. De Lifestyle Challenge is bedoelt voor jongeren van 12 t/m 24 jaar. Jongeren onder de 18 jaar dienen toestemming te krijgen van hun ouders. Partycrew, de organisatie van de Breakout Run, sponsort het project.

Hieronder een impressie van de Lifestyle Challenge 2016:

Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen? Hier vindt je meer informatie over de volgende editie en kun je je tevens inschrijven.