Lifestyle Challenge

Al vanaf 2014 organiseert De Poort in samenwerking met PowerUP073 (voorheen ’S-PORT) The Lifestyle Challenge. The Lifestyle Challenge is een project waarin jongeren in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar in 4 maanden tijd bezig zijn met gezonde voeding en beweging. Het doel hiervan is om jongeren bewust te maken van een gezondere levensstijl en het plezier in sporten met uiteindelijk als einddoel een obstacle run: ‘Breakout Run’.

Sportwerker Sjoerd Peeters verzorgt telkens een leuke en intensieve training om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het einddoel. De trainingen zijn heel divers en vinden plaats op verschillende locaties.

Denk vooral aan bootcamp en crossfit trainingen, maar ook aan activiteiten als hardlopen, fitnessen, klimmen en zwemmen. Naast de trainingen besteden we ook aandacht aan een gezonde levensstijl. Dit doen we door middel van challenges gekoppeld aan verschillende thema’s.

Er hangen een aantal voorwaarden vast aan het project. Zo dienen deelnemers een contract te tekenen waarin afspraken staan over aanwezigheid, kleding en afmelden.

De kosten voor The Lifestyle Challenge bedragen 25,-. Hiervoor krijgt de deelnemer tien tot vijftien trainingen en een deelnamebewijs voor tenminste de Breakout Run en waarschijnlijk ook de vestingloop, die samen een waarde hebben van ongeveer €80,-.

The Lifestyle Challenge is bedoeld voor jongeren van 16 t/m 23 jaar. Jongeren onder de 18 jaar dienen toestemming te krijgen van hun ouders. Partycrew, de organisatie achter de Breakout Run, sponsort het project.

De eerste bijeenkomst van The Lifestyle Challenge 2020 is op woensdag 22 januari om 19.00 uur en zal vooral in het teken staan van uitleg, kennismaking met andere deelnemers en een 0-meting.

De daaropvolgende trainingen zullen telkens op woensdag plaatsvinden. Hieronder een impressie van de Lifestyle Challenge 2016:

Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen? Hier vindt je meer informatie over de volgende editie en kun je je tevens inschrijven.