Lifestyle Challenge 2018

Voor het vierde jaar op rij organiseert De Poort in samenwerking met PowerUp073 de Lifestyle Challenge. De Lifestyle Challenge is een project waarin jongeren gezamenlijk trainen onder begeleiding van een s-portwerker en een jongerenwerker om uiteindelijk aan een obstacle run mee te gaan doen. De obstacle run in 2018 is de Breakout Run. Deze vindt plaats op zaterdag 2 juni. Jongeren kunnen zich inschrijven voor de Lifestyle Challenge tot 21 februari. 

Op woensdag 21 februari is de eerste training. Elke woensdag vanaf dan, met uitzondering van 2 mei i.v.m. de meivakantie, verzamelen de jongeren bij De Poort om 19.00u. De sportwerker Sjoerd Peeters van PowerUp073 verzorgt telkens een leuke training om zodoende de jongeren klaar te stomen voor de Breakout Run. De trainingen zijn heel divers, vinden plaats op verschillende locaties en duren tot 20.30u. Denk vooral aan bootcamp achtige trainingen, maar ook aan activiteiten als klimmen, boksen, fitnessen en zwemmen. Van de jongeren wordt verwacht dat ze tenminste 12 van de 14 trainingen aanwezig zijn.

Naast de training bespreekt men ook een zogenaamde challenge. Elke week is er een andere thema waarbinnen de deelnemer een challenge voor zichzelf moet bedenken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het thema “slapen”. Een bijpassende challenge kan dan bijvoorbeeld zijn om de telefoon niet mee naar bed te nemen, om 23.00u naar bed te gaan of om 22.00u naar bed te gaan. Dit bepaalt de deelnemer zelf. De week erop wordt dit nabesproken en komt er weer een nieuwe thema.

De kosten voor de Lifestyle Challenge bedragen €25,-. Hiervoor krijgt de deelnemer veertien trainingen en een deelnamebewijs voor de Breakout Run ter waarde van €47,50. Ook wordt het vervoer naar de Breakout Run en de trainingen geregeld en bekostigd voor dit geld. De Lifestyle Challenge is bedoelt voor jongeren van 12 t/m 24 jaar. Jongeren onder de 18 jaar dienen toestemming te krijgen van hun ouders. Partycrew, de organisatie van de Breakout Run, sponsort het project.

Hieronder een impressie van de Lifestyle Challenge 2016:

Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen? Schrijf je dan nu nog in via onderstaand formulier:

Aanmelding Lifestyle Challenge

 

Verificatie