De inbraak – De escape room waar je in moet breken

Op vrijdag 21 juni wordt De Poort omgetoverd tot een zwaar bewaakt museum. Tussen 22.00u en 02.00u gaan 5 teams van 4 personen de strijd met elkaar aan over wie de beste inbrekers zijn. Het doel is om in een half uur tijd een zo hoog mogelijke waarde aan spullen te stelen uit museum De Poort.

Er bevinden zich verschillende gouden voorwerpen in het pand, welke allemaal een verschillende waarde hebben en op verschillende plekken te vinden zijn. Sommige zijn zwaar beveiligd en moeilijk te stelen, terwijl andere voorwerpen makkelijker mee te nemen zijn, maar vaak ook een lagere waarde hebben. Elk gouden voorwerp wat je naar buiten weet te smokkelen en in de vluchtauto legt telt mee. Na elk team worden alle spullen weer terug gezet op dezelfde plek, voor het volgende team.

Als team kun je ook strategische voordelen behalen door beveiligingsmaatregelen te saboteren, informatie te verzamelen over bijvoorbeeld welke beveiliging waar actief is of waar welke voorwerpen te vinden zijn en welke waarde ze hebben.

De deelnemende teams betalen bij aankomst het deelname geld van €10,- per team, alvorens ze de briefing krijgen van de opdrachtgever. Bij elke team duurt de briefing 10 minuten, waarbij ze bepaalde informatie krijgen over het pand, de beveiliging en de opdracht zelf. Vervolgens heeft het team 30 minuten tijd om zoveel mogelijk te stelen, zonder gesnapt te worden.

Als een teamlid toch wordt gesnapt door de bewakers, die ondersteund worden diverse sensoren en beveiligingscamera’s, kost het team dit een flink bedrag wat in mindering wordt gebracht van de totale waarde aan gestolen goederen. Immers, het kost geld om iemand op borgtocht te krijgen, ze mond dicht te laten houden en een goede advocaat voor te regelen. Bovendien, als iemand gesnapt wordt, gaat het alarm af! De bewakers zijn dan heel alert en gaan op zoek naar andere inbrekers!

 Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen? Schrijf je team dan nu nog in! Er is slechts plek voor 5 teams van 4 personen… Let op: de activiteit is voor jongeren van 14 t/m 24 jaar. Hieronder kun je jouw team opgeven. De organisatie zorgt voor de bivakmutsen. Je bent als team zelf verantwoordelijk voor donkere kleren. Ook is het verstandig om na te denken over hoe je met elkaar communiceert tijdens de inbraak.